illusion


Πώς γίνονται τα πούρα Αβάνας;

Πώς γίνονται τα πούρα Αβάνας;

Πώς γίνονται τα πούρα Αβάνας;

Πώς γίνονται τα πούρα Αβάνας;

Φημισμένα για την ποιότητα, το άρωμα, τη γεύση και κυρίως την παραδοσιακή παραγωγή τους, τα πούρα Αβάνας γίνονται σήμερα ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που γίνονταν και πριν από 150 χρόνια. Συνολικά ακολουθούνται επτά παραγωγικά στάδια.

Δύο με τέσσερα φύλλα γεμίσματος τυλίγονται μέσα σε δύο φύλλα δεσίματος. Απαραίτητη προϋπόθεση, η γεύση και η συσσώρευση των πούρων να είναι ίδια για την κάθε μάρκα ξεχωριστά. Γι’ αυτό και η επιλογή των φύλλων γέμισης έχει μεγάλη σημασία. Χαρακτηριστικό είναι ότι τη δέσμη των πούρων την τοποθετούν σε ένα ξύλινο καλούπι στο κατάλληλο μέγεθος για κάθε πούρο.

Όταν ετοιμαστεί η δέσμη σειρά έχει η επιλογή του φύλλου τυλίγματος στο σωστό μέγεθος. Ακολουθεί το τύλιγμα και μόλις ολοκληρωθεί, ρίχνεται μια σταγόνα από άγευστη κόλλα, η οποία γίνεται από λαχανικά. Στη συνέχεια κόβεται ένα μικρό κομμάτι φύλλου τυλίγματος, ώστε να σχηματιστεί μια μικρή βεντούζα, την οποία τοποθετούν εκεί όπου έχει τοποθετηθεί η άχρωμη κι άγευστη κόλλα. Στο τελικό στάδιο το πούρο τεμαχίζεται στο σωστό μέγεθος και τοποθετείται σε δέσμες των 50.


Leave a Comment